Resepi Kuih Siput : Resepi Kuih Siput Yang Sedap, Rangup dan Berempah Dengan Sukatan Cawan - Blog Cik Matahariku : Lagipun jika buat secara homemade memang lebih sedap, rangup dan puas makan.
Tp raya tahun ni sy try n error, alhamdulillah dapat sukatan yg tepat. Remembered eating them but never knew their name. Nak buatnya pun mudah je. Dulu arwah mak yg sukat, sy yg adun. Thanks for sharing the recipe.
Tp version sy kuih siput manis. Remembered eating them but never knew their name. Dari zaman nenek dan ibu kita lagi kuih ini sudah terkenal dan digemari ramai. Video resipi yang saya share adalah re. Tp raya tahun ni sy try n error, alhamdulillah dapat sukatan yg tepat. The mould looks very much like the gnocchi mould, i have seen people using the back of the fork to make gnocchi too, maybe it will works for this kuih … Pastu guna api plg kecil, masukkan siput n kacau ngn chopstick. Jom cuba resipi perkongsian saudari cik lah pink ni.
Ok, back to cara menggoreng utk dpt hasil yg memuaskan.
Video resipi yang saya share adalah re. Che nom gunakan mentega jenama puteri untuk bancuhan tepung. Nak buatnya pun mudah je. Sy nak share tips sy menggoreng siput. Tp raya tahun ni sy try n error, alhamdulillah dapat sukatan yg tepat. Dulu arwah mak yg sukat, sy yg adun. Lagipun jika buat secara homemade memang lebih sedap, rangup dan puas makan. Hmm lembik adunannya, itu belum lagi dimasukkan air. Jom cuba resipi perkongsian saudari cik lah pink ni. Remembered eating them but never knew their name. Mentega sangat penting untuk menjadikan kuih siput … Thanks for sharing the recipe. Sebaik balik dari mengaji, saya terus ke dapur mula menuang minyak ke dalam tepung gandum.
Ok, back to cara menggoreng utk dpt hasil yg memuaskan. Remembered eating them but never knew their name. Thanks for sharing the recipe. Nak buatnya pun mudah je. Sebaik balik dari mengaji, saya terus ke dapur mula menuang minyak ke dalam tepung gandum.
Mentega sangat penting untuk menjadikan kuih siput … Pastu guna api plg kecil, masukkan siput n kacau ngn chopstick. Hmm lembik adunannya, itu belum lagi dimasukkan air. Nak buatnya pun mudah je. Che nom gunakan mentega jenama puteri untuk bancuhan tepung. Dulu arwah mak yg sukat, sy yg adun. Make sure minyak dah panas. Remembered eating them but never knew their name.
Sebaik balik dari mengaji, saya terus ke dapur mula menuang minyak ke dalam tepung gandum.
The mould looks very much like the gnocchi mould, i have seen people using the back of the fork to make gnocchi too, maybe it will works for this kuih … Terima kasih diucapkan kerana sudi mengunjungi channel sweetest salt. Nak buatnya pun mudah je. Dulu arwah mak yg sukat, sy yg adun. Pastu besarkan balik api … Sebaik balik dari mengaji, saya terus ke dapur mula menuang minyak ke dalam tepung gandum. Video resipi yang saya share adalah re. Dari zaman nenek dan ibu kita lagi kuih ini sudah terkenal dan digemari ramai. Pastu guna api plg kecil, masukkan siput n kacau ngn chopstick. Che nom gunakan mentega jenama puteri untuk bancuhan tepung. Ok, back to cara menggoreng utk dpt hasil yg memuaskan. Remembered eating them but never knew their name. Thanks for sharing the recipe.
Tp version sy kuih siput manis. Thanks for sharing the recipe. Pastu besarkan balik api … Ok, back to cara menggoreng utk dpt hasil yg memuaskan. Jom cuba resipi perkongsian saudari cik lah pink ni.
Pastu guna api plg kecil, masukkan siput n kacau ngn chopstick. Dulu arwah mak yg sukat, sy yg adun. Lagipun jika buat secara homemade memang lebih sedap, rangup dan puas makan. Remembered eating them but never knew their name. Terima kasih diucapkan kerana sudi mengunjungi channel sweetest salt. Mentega sangat penting untuk menjadikan kuih siput … Pastu besarkan balik api … Hmm lembik adunannya, itu belum lagi dimasukkan air.
Hmm lembik adunannya, itu belum lagi dimasukkan air.
Thanks for sharing the recipe. Lagipun jika buat secara homemade memang lebih sedap, rangup dan puas makan. Pastu besarkan balik api … Hmm lembik adunannya, itu belum lagi dimasukkan air. Tp raya tahun ni sy try n error, alhamdulillah dapat sukatan yg tepat. Make sure minyak dah panas. Sebaik balik dari mengaji, saya terus ke dapur mula menuang minyak ke dalam tepung gandum. Terima kasih diucapkan kerana sudi mengunjungi channel sweetest salt. Jom cuba resipi perkongsian saudari cik lah pink ni. Sy nak share tips sy menggoreng siput. Ok, back to cara menggoreng utk dpt hasil yg memuaskan. Remembered eating them but never knew their name. Video resipi yang saya share adalah re.
Resepi Kuih Siput : Resepi Kuih Siput Yang Sedap, Rangup dan Berempah Dengan Sukatan Cawan - Blog Cik Matahariku : Lagipun jika buat secara homemade memang lebih sedap, rangup dan puas makan.. Sebaik balik dari mengaji, saya terus ke dapur mula menuang minyak ke dalam tepung gandum. Hmm lembik adunannya, itu belum lagi dimasukkan air. Che nom gunakan mentega jenama puteri untuk bancuhan tepung. Sy nak share tips sy menggoreng siput. Dari zaman nenek dan ibu kita lagi kuih ini sudah terkenal dan digemari ramai.